Missie, visie en waarden

Hoe wij omgaan met complexe vragen en dilemma’s

Wij kiezen steevast voor een positieve benadering

Onze slogan ‘We have an eye for your qualities’ is doordacht gekozen. De dynamische wisselwerking tussen intelligentie, talenten en competentie zien wij als de blauwdruk van wie je oorspronkelijk bent en wat je succesvol kan maken in relaties, je studie- en professionele loopbaan. Het mooie is dat elk mens een eigen unieke code heeft die bovendien ontcijferd kan worden.

Nochtans verbergt datgene wat vaak als een probleem beschouwd wordt, net datgene waarin het kind, de jongere of de volwassene zich op een positieve manier kan profileren. Bijvoorbeeld een wat roekeloos meisje dat zich intrinsiek aangetrokken voelt tot ravotten met jongens (voetballen, hutten bouwen, bomen klimmen, survival tochten maken, enz.) kan zich verder ontwikkelen volgens haar natuurlijke energie en behoefte aan actie en avontuur. Heel wat kinderen, jongeren en volwassenen komen nochtans in studierichtingen en omgevingen terecht die hen niet versterken in wie ze zijn en wat ze van binnenuit goed kunnen. Een vaak jarenlange algemene ontevredenheid, ongelukkig gevoel, gebrek aan plezier, diepe teleurstellingen en gekneusd zelfvertrouwen leiden maar wat vaak tot isolement, schooluitval en burn-out.

six-men-profiles

Het kan nochtans anders! Als IC Centre is het onze roeping om jouw innerlijke aard en aangeboren mogelijkheden te decoderen en ontwikkelingsmogelijkheden in beeld te brengen. We brengen gedetailleerd jouw sterkten en mogelijke valkuilen in kaart. Op die manier kan je juiste keuzes maken als antwoord op belangrijke levensvragen of complexe vragen.  Dit geeft goesting om jezelf met hart en ziel te smijten in datgene waar jij in uitblinkt. Onze analyses leveren niet enkel theoretische informatie op, je kan tevens met onze praktische adviezen aan de slag. Dit is het uitgangspunt van onze no-nonsense aanpak!

Iedereen heeft een unieke combinatie van talenten om
een meerwaarde voor anderen te betekenen en hierdoor een zinvolle bijdrage te leveren aan de samenleving.

Dit vinden wij heel belangrijk

  • Heb je een relatief eenvoudige vraag of ben je op zoek naar antwoorden op complexe vragen? Elk consult krijgt dezelfde onverdeelde aandacht!
  • Wij hanteren open communicatie omdat wij geloven dat transparantie de beste adviezen garandeert.
  • Respect voor ieders persoonlijkheid en authenticiteit zijn voor ons vanzelfsprekend. Geen  eenrichtingscommunicatie, maar dialoog.
  • Wij zijn geen afstandelijke consultants, maar eerder je persoonlijke coach. Beschouw onze samenwerking dus gerust als een partnerschap!